Kindertandheelkunde

'Jong geleerd is oud gedaan', er kan niet genoeg nadruk gelegd worden op het geven van de juiste poetsinstructies aan kinderen alsook hen te motiveren om de tanden dagelijks goed te onderhouden. Hier willen we graag mee beginnen op zeer jonge leeftijd. We moedigen ouders aan om hun kinderen vanaf ongeveer 3 jaar oud mee op controle te nemen.

Een behandeling is op die leeftijd meestal niet nodig maar er kunnen wel tips en voorlichting gegeven worden. Uw kind kan op deze manier ook vertrouwd raken met de tandartsomgeving, zodat een bezoek aan de tandarts geen drempel meer hoeft te zijn. En evenzeer kunnen we uw kind behoeden voor grote tandheelkundige problemen! 

Bij Tandartsendorp mag u ook -samen met de preventieve screenings- een permanente orthodontische evaluatie van uw kind verwachten, zodat tijdig de geschikte orthodontische behandeling kan opgestart worden.

Wist u dat preventieve zorgen voor kinderen onder 18 jaar (gebitscontrole, poetsinstructie, reiniging tandverkleuringen,...) bij Tandartsendorp verstrekt worden naar conventietarief? Zo kunnen ze dus steeds op uitgebreide terugbetaling door de ziekenfondsen rekenen! Neem daartoe zeker het (Kids-)ID van uw kind mee, zodat we maximaal digitaal kunnen werken.

Handige Apps om tandenpoetsen bij kinderen te stimuleren (gratis via iTunes):

 

Contacteer ons voor een afspraak